DJ sau disc jockey-urii au avut scopul dintotdeauna de a reda muzică înregistrată pentru un public live. Astfel, cu trecerea timpului chiar dacă genurile muzicale s-au schimbat și au evoluat, plăcerea acestora de a încânta publicul a rămas aceeași.

Termenul de fost inventat în 1935, de către comentatorul de radio Walter Winchell însă prima petrecere de dans din lume a avut loc în anul 1943 când Jimmy Savile a încântat oamenii cu piese de jazz. Acest lucru are un impact puternic și asupra primelor discoteci, deoarece în Franța, în 1947, apare pentru prima dată un club de noapte unde se folosește muzică înregistrată, pusă de DJ. acesta a fost doar începutul cluburilor și al petrecerilor unde nucleul principal era exact omul care punea muzică.

Fiecare eveniment din istorie a marcat mai mult sau mai puțin evoluția muzicală, motiv pentru care e relevant să notăm și noi cele mai semnificative întâmplări:

1950 - pe final de an, apar sistemele de sunet;

1969 - clubul american DJ Francis Grasso a popularizat beatmatching-ul, o tehnică folosită pentru a realiza tranziții între piesele cu diferite tempo-uri;

1973 - tatăl culturii pop, Jamaica Kool Herc concertează la petrecerile de la bloc, din cartierul său;

1974 - Technics a lansat primul platan rotativ SL-1200, care a evoluat în SL-1200 MK2 în 1979;

1974 - trupa germană de muzică electronică Kraftwerk lansează piesa de 22 de minute intitulată „Autobahn”;

1975 - DJ-ul hip-hop Grand Wizard Theodore a inventat tehnica zgârieturilor din întâmplare;

1977 - apare Biblia Disco, redenumită ulterior Disco Beats;

1979 - apare primul disc de hop-hop care a și devenit hit, lansat de Rapper's Delight;

1981 - se lansează MTV, emisiune dedicată inițial videoclipurilor muzicale;

1985 - are loc prima conferință de muzică de iarnă, în Florida, devenind astfel cea mai importantă conferință de muzică pentru DJ;

1985 - este publicată prima revistă națională de muzică publicată de DJ, TRAX Dance Music Guide;

1986 - piesa „Walk This Way”, o combinație între rap și rock este prima piesă hip-hop ajunsă în Top 10 pe Billboard Hot 100;

1990 - discul compact depășește recordurile ca popularitate depășind astfel gramofonul;

1992 - Moving Picture Experts Group a lansat standardul MPEG-1;

1998 - se lansează primul player audio digital MP3, Eiger Labs MPMan F10;

1998 - vinilurile cedează locul tehnologiei și DJ încep să folosească internetul și computerul;

2000 - activitatea de DJ ia amploare devenind comună, mai ales în rândul tinerilor, la momentul de față fiind mai virală ca niciodată.

Chiar dacă majoritatea sunt de părere că munca în sine nu presupune un efort mare, de fapt este mai mult de atât. Este vorba despre ore întregi de pregătire, timp petrecut ascultând muzică și mixând diferite melodii, investiții făcute în aparatură calitativă și multe altele care nu sunt vizibile din exterior.

Astfel, că, data viitoare când dai o super petrecere, alege să lucrezi cu un DJ care se respectă și contactează-l chiar de aici.