În organizarea evenimentului tău investești muncă, timp și efort. Ce mai rămâne după finalizarea acestuia? Fotografiile, cu ajutorul cărora poți să retrăiești frânturi din ziua ta specială.

Astfel că selectarea celui mai potrivit fotograf pentru evenimentul tău este importantă. Modul în care acesta a imortalizat momentele dragi ție va rămâne neschimbat peste ani. Prin urmare, ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi fotograful potrivit evenimentului tău, astfel încât amintirile să fie pe măsura așteptărilor tale?

1.     Caută perspective online și cere recomandări prietenilor tăi

O bază de date cu toți fotografii din zona ta se află, cel mai probabil, la un click distanță, așa că nu ezita să o consulți. A apela la prietenii tăi pentru a le cere recomandări bazat pe experiențele anterioare pe care ei le-au avut cu fotografii atunci când au organizat un eveniment poate să fie de ajutor. Utilizarea platformei noastre pentru a-ți ușura munca poate servi ca o altă opțiune: accesează categoria fotografilor disponibilă pe site-ul nostru accesând link-ul https://eventador.ro/colaboratori/fotografi și ia legătura cu cei care îți stârnesc interesul în câteva secunde!

2.     Realizează interviuri cu fotografii de care ești interesat

Internetul, prietenii, dar și platforma noastră îți oferă informații limitate. În procesul de căutare al unui fotograf, apar întrebări pe care ai vrea să i le adresezi tu însuți/însăți. Așa că, am întocmit o listă cu întrebări pe care este recomandat să le adresezi unui fotograf înainte de a-l angaja:

·       Care este nivelul tău de experiență?

·       Ai certificări profesionale?

·       Ai o asigurare?

·       Care este stilul tău ca fotograf?

·       Ce servicii sunt incluse în pachetele tale?

·       Ce tip de echipament folosești?

·       Deții echipament de rezervă?

·       Va exista un contract încheiat între noi, în cazul în care decid să te angajez?

·       Vei fii tu cel care va fotografia evenimentul, sau vei trimite un asociat?

·       La câte astfel de evenimente ai mai fost fotograf în ultimul an?

·       Profesezi în domeniul fotografiei, sau este aceasta mai degrabă un job pe lângă profesia principală?

·       Dacă da, de câți ani este fotografia profesia ta principală?

3.     Observă portofoliile fotografilor care te interesează cu atenție

După ce le-ai luat interviuri celor care ți-au stârnit interesul, ia-ți timp pentru a citi recenzii și testimoniale despre aceștia. Caută-i pe social media pentru a vedea ce spun oamenii despre calitatea fotografiilor lor, dar și despre calitatea serviciilor pe care le oferă. Vizitează-le website-ul, portofoliul online și alte mostre printate pe care ei le oferă.

Care sunt criteriile pe care trebuie să le ai în vedere în tot acest proces, însă?

·       Sunt fotografiile prea clare sau prea blurate? Sun tele prea clare sau prea blurate în locurile nepotrivite (de exemplu, în zona feței)? Este claritatea sau neclaritatea intenționată, sau este pur și simplu rezultatul unei tehnici slab calitative?

·       Este luminozitatea potrivită în fiecare fotografie? Folosește eficient lumina naturală? Dacă este folosit bilțul, arată acesta evident, sau este subtil, controlat și îmbunătățește imaginea?

·       Arată culorile potrivit și complementare?

·       Arată fotografia editată peste măsură sau natural? Este cerul prea albastru sau iarba mult prea verde?

·       Arată fotografia de parcă a fost realizată de către un fotograf profesionist?

4.     Inițiază o discuție mai specifică

După ce au avut loc interviurile, după ce ai analizat în detaliu portofoliile fotografiilor care te interesau, cu certitudine ai eliminat câțiva de pe lista ta, reușind să întocmești una care conține principalele tale opțiuni. Ce rămâne de făcut este să… inițiezi o discuție mai specifică cu fiecare dintre cei rămași. Ce ar trebui să îi întrebi cu ocazia acestei discuții?

·       Câți fotografi fac parte din echipa ta? Ai un fotograf de rezervă, în cazul în care tu nu vei putea să fii prezent la eveniment?

·       Câte ore de fotografii vor fii incluse în buget?

·       Există posibilitatea de a rămâne peste program, în cazul în care evenimentul se decalează? Dacă da, cât costă/oră?

·       La câte alte evenimente mai trebuie să fii prezent în ziua evenimentului meu?

·       Vei edita toate pozele, sau numai cele pentru care eu îmi dau aprobarea?

·       După cât timp vor fii livrate fotografiile?

·       Câte fotografii ar trebui să mă aștept să primesc?

·       Cum îmi vor fii livrate pozele?

5.     Cunoaște fotograful

Ai ales fotograful care reprezintă opțiunea ta finală, dar procesul nu este finalizat deocamdată: trebuie să te familiarizezi cu acesta.

Invită-l pe acesta la o cafea, spre a stabili mai multe detalii despre evenimentul tău. Cu această ocazie, poți afla și mai multe detalii despre background-ul său în domeniul fotografiei. O astfel de întâlnire este de mare importanță deoarece, pentru a te asigura că în ziua evenimentului tău, o să fii pus în cea mai bună lumină, trebuie să te simți confortabil cu fotograful pe care l-ai ales pentru a deborda de naturalețe.

Un client trebuie să nu ezite atunci când vrea să-i adreseze o întrebare fotografului ales, sau atunci când vrea să-i ceară ceva acestuia. Soluția cea mai potrivită în această situație este să te familiarizezi cu el încă dinaintea zilei importante pentru tine.

Într-o lume care abundă în informație, fotografiile sunt mai apreciate și mai valorificate decât au fost vreodată. Dovada? Rapida creștere a Instagram-ului și a postărilor din social media care includ poze.

Așa că, informează-te, adresează întrebările potrivite, analizează, devino mai specific și familiarizează-te cu fotograful care va fii responsabil de imortalizarea zilei tale speciale. Asigură-te, deci, că bugetul pe care îl aloci în această direcție merită!