Cum ar fi dacă rochia pe care o îmbraci în ziua celui mai important eveniment al tău ar inspira frumusețe, gingășie și... putere?

Dar dacă ai îmbrăca o rochie creată special pentru tine?

Sau... cum ar fi dacă acea rochie ar purta amprenta designer-ului vestimentar Iulia Sasu?

Iulia Sasu promite un lucru: creațiile sale îți vor pune un zâmbet pe față. Ce ar putea însemna acel zâmbet inevitabil atunci când îți vei admira ținuta în oglindă? „Zâmbetul de pe fața ta, când îmbraci produsul final, e de fapt (re)descoperirea propriei tale feminități,” spune Iulia.

Despre creațiile sale și despre tine – femeia pe care Iulia își dorește să o pună în cea mai bună lumină a sa –  ne povestește chiar ea.

Care sunt cele 3 atribute care te definesc?

Simplitate. Feminitate. Putere.

Încă de când erai copil, ai știut că ai o pasiune pentru design vestimentar. Cum ai decis că e momentul să îți transformi pasiunea în profesie?

Am crescut printre tipare, foarfeci și rigle, stricând din când în când munca mamei mele de croitoreasă... Nu pot spune că a fost un moment anume când am realizat acest lucru, dar în 2014 am renunțat la job și am încept să îmi construiesc propriul atelier.

Ținută creată de către Iulia Sasu. ✨

Acum, care sunt cele 3 atribute prin care îți poți descrie creațiile vestimentare?

Aș spune că și în acest caz, cele mai potrivite atribute sunt „simplitate, feminitate, putere.

Asta pentru că îmi place simplitatea (chiar dacă, de exemplu, colecția pe care o am în lucru se concentrează pe volume), prefer puține alăturări de materiale, detalii, tăieturi. Apoi, natura e cea care mă inspiră adesea. Iar feminitatea e... să zic, virtutea, în scopul căreia lucrez ținutele clientelor mele. Zâmbetul de pe fețele lor, când îmbracă produsul final, e de fapt (re)descoperirea propriei lor feminități.

Iulia Sasu: "Feminitatea e... să zic, virtutea, în scopul căreia lucrez ținutele clientelor mele."

Ai lansat două colecții până acum: Pixeli și Mirrors. Cui se adresează fiecare dintre acestea?

Cu siguranță, tot feminității. Combinației de frumusețe, gingășie, pe de o parte, și putere, pe cealaltă parte. Astfel, pixelii sunt primul și cel mai cunoscut element original al brand-ului Iulia Sasu. Cu el mă identifica publicul meu, este detaliul cu care vin în minte 70% dintre clientele atelierului meu: "Dar va avea și pixeli rochia, așa-i?" Și mă bucură enorm!

"Dar va avea și pixeli rochia, așa-i?" 🙌🏻

Numește un moment din viața ta ca designer vestimentar de care îți aduci aminte cu drag.

Concertul Deliei, proiectul de 1 Decembrie (2018), competițiile de la începutul carierei mele, jurizate de Cătălin Botezatu și alți oameni din lumea modei, dar și fiecare întâlnire cu o clientă. Fiecare dintre acestea este un moment de care îmi aduc aminte cu mult drag.

Delia purtând una dintre rochiile din colecția Pixeli. Iulia Sasu: "A photo to remember!"

Bridal Collection 2018 este o colecție inedită. Prin ce se diferențiază aceasta de restul colecțiilor care se adresează mireselor?

Un croi simplu, o linie minimalistă, îmbinată cu detaliile care îmi definesc brandul.

Bridal Collection 2018 - rochia Bloom. Iulia Sasu: "Rochia Bloom este o rochie din tull cu aplicații din diferite texturi de material și dantelă." 🖤

Care este cea mai nonconformistă rochie de mireasă pe care ai creat-o până acum?

Cred că cele cu pantaloni. Rochiile Smart Diva și Androginella.

Bridal Collection 2018 - Smart Diva. Iulia Sasu: "Ținută formată din top cu aplicații din diferite texturi de materiale, dantelă și pantaloni."
Bridal Collection 2018 - Androginella. Iulia Sasu: "Ținută formată din top de broderie cu pietre și pantaloni."

Care sunt câteva dintre trend-urile pe care le-ai remarcat în 2019 în materie vestimentară în contextul unei nunți?

Liniile simple, croiul clasic, detaliile prețioase (pietre și pene), pantalonii, capele, franjurii, materialele translucide.

Deseori, cuplurile își programează nunțile pe timpul verii. Pentru ce rochii le-ai recomanda mireselor să opteze vara?

Mai degrabă decât la sezon, țin la confortul lor și la ceea ce le place. E foarte important să ai rochia potrivită stilului tău, pentru a te simți cât mai bine în timpul nunții.

Rochia Bloom din colecția Bridal Collection 2018 purtată de către una dintre clientele Iuliei Sasu. 💓

Care este principalul aspect pe care miresele ar trebui să îl aibă în vedere atunci când își aleg rochia pentru ziua nunții?

Cum spuneam și mai sus, rochia trebuie să le fie confortabilă ca să se simtă speciale în ea. Bineînțeles că trebuie adaptată și la conformație, la locație și la o eventuală tematică.

Rochia Iced Princess din colecția Bridal Collection 2018 purtată de către una dintre clientele Iuliei Sasu: "Rochia trebuie să le fie confortabilă ca să se simtă speciale în ea." 💫

În curând vei lansa o colecție de accesorii. Ce te-a determinat să o lansezi pe aceasta?

Iubesc accesoriile, iar ideea unei linii proprii a început în studenție, cam simultan cu primele rochii de gală pe care le-am creat. Atunci le făceam pentru mine și prietenele mele care, oricum, „mi le furau” efectiv. Acum am reluat ideea și e work in progress.

Atenția pe care Iulia Sasu o oferă detaliilor creațiilor ei promite o colecție de accesorii cel puțin la fel de reușită precum creațiile sale vestimentare. 🤩

Cum ai descrie conexiunea pe care o legi cu fiecare dintre clientele tale?

Naturală și de încredere. Ele vin, majoritatea, prin recomandări, ceea ce la face atât pe ele, cât și pe mine, să fim confortabile și să avem încredere una în cealaltă.

Ținută realizată de către Iulia Sasu. ✨

Cum ai descrie colaborarea ta cu echipa Eventador până în acest punct?

Splendidă! Îmi place mult inițiativa voastră, ca dovadă că i-am dat curs, cu timp în urmă, fără să stau pe gânduri.

Care este cea mai remarcabilă reușită cu care brand-ul Iulia Sasu se poate mândri până acum?

Ținutele spectaculoase pentru Neversea și Untold. Aprecierea staff-ului, pe de o parte, dar mai ales să îi vezi pe animatori purtându-le în timpul show-urilor din festival, e grozav. Încă mă uit la pozele oficiale de la Neversea, zi de zi.

Cum arată o zi din viața ta?

Niciodată identică cu ieri. Mă concentrez mult pentru a face un mix de stil de viață sănătos, dezvoltare personală, timp în atelier (cea mai mare parte) și evenimente.

Iulia 🖤

Așa că, munca Iuliei este despre diversitate, unicitate, echilibru și despre... femeia puternică. „Astăzi, cel mai important pentru mine este când, o rochie pe care o așez pe umeraș, după ce i-am cusut eticheta și am călcat-o atent, gata de pus în husă și de predat ție îmi înseamnă un zâmbet larg, doi ochi uimiți și o îmbrățișare. E momentul în care știu că a meritat fiecare emoție, fiecare înțepătura și fiecare material stricat. E rochia ta, purtată, apreciată, care îți spune povestea. Îți mulțumesc!” Pentru ce îți mulțumește Iulia? “Pentru că la evenimentul la care ești regina balului, subtil, pe spate, ai ales să scrie Iulia Sasu!”

Fii și tu “regina balului” îmbrăcată într-o creație marca Iulia Sasu. Contacteaz-o pe aceasta acum pentru a-ți pune în evidență feminitatea!