HoReCa

Situația actuală care a determinat închiderea tuturor restaurantelor a luat pe toată lumea prin surprindere, cei mai afectați fiind managerii localurilor. În urma adoptării ultimei Hotărârii de Guvern privind propunerea de modificare/ completare/ relaxare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, în prezent este permis accesul clienților chiar și în spațiile închise (restaurante), condițiile fiind cele de respectare a măsurilor pentru combaterea virusului. Mai exact, trebuie să se asigure o distanță de minim 2 metri între mese și participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.

Conform cercetărilor realizate în această perioadă, comparativ cu anul precedent, cifra de afaceri din domeniul HoReCa a scăzut considerent, valoarea acestora fiind cu 83% mai mică. În urma acestora, s-a identificat și faptul că aproximativ 40% dintre business-uri au înregistrat pierderi de 100%, ceea ce înseamnă că multe și-au închis porțile pentru clienți.

Toate aceste scăderi considerabile și închiderea restaurantelor, au generat creșterea numărului persoanelor aflate în șomaj, respectiv șomaj tehnic. Angajații care s-au trezit fără locuri de muncă, au fost nevoiți să recurgă la schimbări din punct de vedere profesional și să se reprofileze spre joburile vacante de pe piață. Cei de la BestJobs au realizat un studiu în urma căruia 1 din 5 angajați au confirmat faptul că iau în calcul o schimbare radicală a jobului.

Domeniul ospitalității și al restaurantelor, alături de turism și transporturi, sunt doar primele trei sectoare lovite dur de criza provocată de noul coronavirus. Chiar dacă noile prevederi permit redeschiderea restaurantelor și în interior, cafenelele sunt pe lista celor care mai au de așteptat, accesul fiind permis doar pe terasa acestora.

Cum s-a adaptat domeniul HoReCa la situația actuală?

Cele mai multe restaurante și-au deschis ușile către nerăbdătorii care voiau să le treacă pragul, respectând regulile impuse. Chiar și așa, acestea nu înlocuiesc pierderile semnificative de până acum. Multe restaurante oferă clienților posibilitatea de a organiza petreceri private, cu un număr limitat de persoane.

Un alt mod de a aduce clienții în incinta teraselor, a fost să organizeze seri tematice cu invitați diferiți, locali, pentru a se susține reciproc.

Multe restaurante s-au folosit de timpul oferit ca să adopte o nouă înfățișare, să vină în fața clienților cu preparate noi, delicioase.

Indiferent de domeniul în care activează companiile, fiecare a fost afectat mai mult sau mai puțin. Scopul nostru este acela de a ne susține reciproc și a ajuta la creșterea comunități. Cu ajutorul platformei noastre, îți punem la dispoziție o paletă largă de restaurante unde poți lua masa în oraș sau să îți organizezi evenimentul mult dorit.

Dacă nu te-ai înscris încă în Eventador, e timpul să o faci!