Cum ar fi dacă fotografiile făcute în cadrul evenimentului tău ar vorbi de la sine?

Pentru asta, ai nevoie de o persoană a cărei chemare este tocmai fotografia. Vultur Sebastian, cel care “a fost creat ca să fie fotograf”, poate asigura acest lucru. “Fotografia este chemarea mea și, totodată, lucrul care mă duce spre nebunie, în sensul bun”, spune Sebastian.

Așa că, Sebastian te invită în lumea lui “ca să simți fotografia.”

Care sunt cele 3 atribute care te definesc?

Calitatea. Creativitatea. Pasiunea.

Cum ai decis să îți transformi pasiunea pentru foto-video în profesie?

În anul 2015 am decis să-mi transform pasiunea în profesie. Am început un curs de fotografie digitală în Marea Britanie, apoi am achiziționat prima mea cameră, iar de acolo a început povestea.

Am decis asta după multe socoteli făcute și puse pe hârtie care mereu au dat cu virgulă. Am știut că risc și că o să îmi fie greu. Concurența, chiar și în artă, este mare. Așa că, proaspăt întors în România, mai exact în Cluj-Napoca, mi-a fost greu să ajung la linia de plutire.

Acum? Acum nu pot să mă mai imaginez făcând altceva. Cred că nu aș mai avea răbdarea necesară.

Meet England 

Ce face diferența dintre un fotograf profesionist și un fotograf amator?

Un fotograf profesionist este sigur pe el și știe întotdeauna cum să se adapteze situației. Are multe idei: pentru a realiza o fotografie, se folosește de orice detaliu pe care îl observă în preajma lui pentru a avea o compoziție reușită.

Fotograful profesionist are multă răbdare, transpiră nemișcat până în momentul perfect, stă în genunchi, se aruncă pe jos și le face cu o lejeritate de nedescris.

Mereu o să te facă să te simți în largul tău, comunică cu tine și te scapă de inhibiții. Atunci când e cazul, te face să crezi că nici măcar nu este acolo.

Fiecare fotograf își dezvoltă un stil propriu care îi definește fotografiile. Cum ai descrie stilul pe care ți l-ai dezvoltat tu?

În fotografie, creativitatea este cartea ta de vizită.

Stilul meu, în schimb, este definit mai degrabă de fotografii cu valoare artistică decât cele aducătoare de venit. Câteva exemple de fotografie pentru care optez de cele mai multe ori sunt: peisaje, aeriane, arhitecturale, lumea sălbatică, conceptuale, abstracte, senzuale și nud.

Fertilization

Din punctul tău de vedere, ce face o fotografie să poată fii considerată de calitate?

O fotografie este de calitate atunci când vorbește de la sine, fără să aibă o descriere.

Street Leader

Numește 3 fotografi care te inspiră în realizarea fotografiilor tale.

1.     Jason Lanier;

2.     Peter McKinnon;

3.     Matt Granger.

Cum te asiguri că persoanele pe care le fotografiezi se simt confortabil în fața camerei?

Încerc să stabilesc o relație de prietenie cât de repede posibil... Mă văd cu persoană respectivă înaintea ședinței foto și, bineînțeles, discutăm diverse, iar la final ajungem la subiectul care ne-a adus îmăpreună. Așa că, la „locul crimei” suntem deja prieteni.

Comunic mereu cu persoana în cauză. Îi pun întrebări - întreb dacă se simte bine, dacă are nevoie de ceva anume, îi cer părerea. Mă asigur că se simte în centrul atenției și că are încredere în puterea „aparatului de fotografiat”.

Din punctul tău de vedere, care este cel mai important aspect care trebuie avut în vedere atunci când fotografiezi portrete?

Naturalețea. Indiferent despre ce expresie vorbim – fie ea de bucurie, tristețe, furie, senzualitate – trebuie să fie o expresie naturală. Ca naturalețea să existe, persoana respectivă trebuie să fie foarte degajată, astfel ca fotografia să trimită mesajul mai departe.

I Want To Be What I am

În funcție de ce criterii alegi locațiile în care urmează să fotografiezi/filmezi?

Când călătoresc, nu îmi aleg locațiile. Pornesc camera și încep să fotografiez tot ce îmi place. Nu mă pot sătura de natură și de tot ceea ce înseamnă viață.

Să presupunem că persoana are deja o idee cu privire la locul unde ar dori să se fotografieze. Dacă cred că nu este locația potrivită pentru ședința foto respectivă, încerc să negociez în favoarea fotografiei perfecte pentru persoană respectivă.

Dacă vorbim despre proiecte, în schimb, vorbim despre o situație mai sensibilă. După ce îmi aleg proiectul, aleg locația, iar după aceea aleg personajul care să se îmbine cu locația aleasă.

Arena

Numește 5 dintre locațiile tale favorite în care ai fotografiat/filmat.

1.     Tenerife, Insulele Canare, Spania – El Teide, vulcanul activ;

2.     Weston Super Mare, Somerset, Marea Britanie – Birnbeck Pier, distrus de flăcări;

3.     Heididorf, Maienfeld, Elveția – casă originală a lui Heidi;

4.     Vaduz, Liechtenstein – Castelul Vaduz, casa principelui;

5.     Istanbul, Turcia – Zidurile Constantinopolului.

Marine Lake, Weston Super Mare

Care sunt principalele 3 criterii pe care ar trebui să le aibă în vedere cei care caută un fotograf/videograf pentru evenimentul lor în alegerea acestuia?

1.     Să îi studieze foarte bine portofoliul. Astfel, o să își facă o să își dea seama dacă se încadrează în stilul artistului respectiv. Important de reținut este și faptul că un profesionist trebuie să aibă un site, nu doar rețele de socializare.

2.     Să nu se orienteze în funcție de preț – rezultatul o să fie pe măsură. Un artist care a investit energie, timp și efort în creațiile sale și care se prezintă cu un portofoliu pe măsură, nu își permite să facă nimic de pomană. Sunt momentele voastre oprite în timp!

3.     Să fie plăcut. Este important ca încă de la prima voastră întrevedere să se lege o mică prietenie.

Love Story

Care este cea mai remarcabilă reușită cu care tu, ca fotograf, te poți mândri până acum?

Contribuția mea la Google se apropie de 1.800.000 fotografii. 270.000 de fotografii realizate de mine sunt descărcate de pe Zedge. Există publicații despre mine în ziarele și revistele din Marea Britanie. Există poze făcute de către mine care sunt vândute online în toată lumea. Cu toate acestea, pe mine cel mai mult mă încântă colecția mea de ediții limitate, din care am și vândut pentru bani foarte frumoși.

Care este elementul care face astfel încât creațiile tale să fie unice?

Toate creațiile sunt unice, nu există două la fel. Este la fel ca în cazul amprentei: ”seamănă dar nu răsare”.

Compoziția le face unice. Îmi place să admir fotografii și clipuri montate frumos. Dacă mă uit la fotografiile mele realizate în trecut, deja mă gândesc că acum le-aș face diferit.

Wilderness

Cum arată o zi din viața ta?

Haotică, dar organizată.

Haotică deoarece vin zilnic cu o grămadă de idei, dar acestea necesită foarte mult timp și bani – de care mă ocup de unul singur. Tot ce am realizat până acum am făcut-o cu forțe și bani proprii. Susținere am avut mereu din partea familiei și a prietenilor, și am observat tot mai multe impresii bune pe rețelele de socializare.

Am mici proiecte în desfășurare. În momentul de față dezvolt un proiect mai mare, pentru care o să am nevoie de colaboratori, voluntari și sponsori. Dar... toate la timpul lor.

Creațiile lui Sebastian ți-au stârnit interesul? Contactează-l acum și asigură-te că vei avea parte de materiale foto-video pe măsura așteptărilor tale!

PS. Dacă crezi că locația ta ar putea reprezenta o problemă, nu-ți face griji. Sebastian realizează ședințe foto-video oriunde în lume.